Speciális tisztítások, mérések

Alap tevékenységeinket kiegészítő technológiáink önálló szolgáltatásokként is elérhetőek speciális mérések és tisztítások formájában.

Légtechnikai mérések

Belső levegő ellenőrzés

 • Levegő mintavételezések

  Vizsgálati módszerek

  A vizsgálatok két részből álltak

  1. a légcsatornában illetve az irodahelyiségben lévő baktérium, legionella és gomba elem számokat, mérése, valamint

  2. a légcsatornában lévő ülepedett por koncentráció sűrűségének mérése

  1-es méréscsoport - Baktérium, legionella, gomba

  A baktérium, legionella és gomba elem mintáit MAS 100-as és MWY-CYE agarra 100 levegő mintavevőkkel végezzük.
  A levett mintákat az első napon 37°C-on normál atmoszférában, majd ezt követően további öt napig szoba hőmérsékleten, inkubálva lesznek vizsgálva.


  Határértékek

  Az Országos Környezetegészségügyi Intézet által meghatározott belsőterű helyiségek baktérium száma:
  50 alatt = elfogadott, 50-100-ig = magas, 100 felett = rendkívül magas besorolásban értékelik.

  A laboratóriumi eredmények alapján állapítható meg a tisztítás szükségessége. Szükséges megjegyezni, hogy tapasztalati adatok alapján az üzemeltetési idő növekedésével a mérési eredmények mind kedvezőtlenebbek, ami légzőszervi megbetegedéseket gyakoribb előfordulásához vezethetnek.


  2-es méréscsoport - Porkoncentráció

  A minta vételt speciális ragasztós felületű, meghatározott méretű - az érintett légcsatorna kibontásával - mintavevő szalaggal végeztük. A por koncentráció értékeit hitelesített, analitikai mérleggel a szalag tömegének minta vétel előtti és minta vétel utáni mérésével állapítjuk meg. A két mért érték közötti tömeg különbségét átszámítjuk g/m2-re.


  Határértékek

  A porkoncentráció határértékeinek meghatározását, viszonyítását az EU-VDI 6022 számú német szabvány alapján vesszük figyelembe. Ennek megfelelően a légcsatornában leülepedett por nem haladhatja meg a 3 g/m2 értéket.
  Az ezt meghaladó porkoncentráció értéke magasnak tekinthető, amit légcsatorna tisztítással el kell távolítani.

  - laboratóriumi vizsgálatok
  - jegyzőkönyvezés
  - légmennyiség, légsebesség mérés

 • Szárazjeges tisztítás

  A szárazjeges eljárás esetén a szárazjég granulátumot nagy nyomású levegő segítésével szórjuk a tisztítandó felületre, természetesen, változtatható levegő mennyiséggel és nyomással, így az egészen finom felületekben sem tesz kárt, viszont a makacs, durva szennyeződésekkel szemben is hatékony.

  A tisztítandó felületre csapódó –80 C –os szárazjég granulátum hirtelen ,,hideg sokkolja” a rá tapadt szennyeződést, amely a lehűlés miatt összehúzódik és a felületről visszacsapódó gáz leválasztja. Eközben a szárazjég felmelegszik és elpárolog, a szennyeződés pedig lehullik.

  A tisztítás után a felület teljesen száraz marad, nem igényel semmilyen kezelést, melléktermék vagy veszélyes hulladék nem keletkezik, kizárólag a szennyeződés hullik le.

  Az elpárolgó szén-dioxidnak semmiféle környezetkárosító hatása nincs.

  Ezzel az eljárással a megtisztított berendezések az újkori állapotuknak megfelelő teljesítményre képesek.


  Átadási dokumentáció:

  A felméréskori állapotról és az elvégzett munkánkról, fényképes (igény esetén videokamerás) dokumentációt készítünk, melyet Megrendelőnk részére CD-re írva adunk


  Felhasználási területek: elektronikaiipar, poliurethan, élelmiszeripar, műanyagipar, nyomdaipar, konverojrendszerek, láncok, szíjak stb..

Graffiti eltávolítás

Bevonatolások, felületkezelések


  Kapcsolat